Dol op leren!

Maak kennis met Sofie! Mijn nieuwe metgezel tijdens de yogalessen. Ik neem haar deze week overal mee naar toe. Ze geeft me nieuwe inzichten en laat me zien hoe prachtig wij zijn en in elkaar steken.

Ik heb zoveel onzin moeten leren in het 'verplichte' onderwijs. Wat heb je aan het kennen van alle 'belangrijke' weefpatronen en welke breimethodes er zijn. Nou, ik ken ze! Jippie! De laatste studie, waarbij ik mij beloofd heb dat mezelf nooit meer aan te doen, was de westerse medische basiskennis. Mateloos interessante en boeiende materie! De wijze van lesgeven en het doel was echter compleet slaapverwekkend. Ik heb er uiteindelijk wel veel van geleerd omdat ik mezelf altijd uitdaag om te kijken wat er wel interessant is.

Begrijp me goed, ik ben dol op leren. Ik ben door zoveel dingen gefascineerd. Ik houd er alleen niet zo van wanneer anderen voor mij bepalen wat ik moet leren ;-).

In dit tijdperk van mijn leven bepaal ik zelf wat ik wil leren. Het gaat in mijn tempo én ik laat me leiden door wat zich laat zien. De wervelkolom is binnen de Dru Yoga en mijn yogalessen een belangrijk terugkerend thema. Dit terwijl ik de wervelkolom altijd maar een eng ding vond. Tijdens mijn opleiding tot shiatsu therapeute (fantastische opleiding!) had ik in het begin moeite met het aanraken van de wervelkolom bij anderen.  Inmiddels kan ik nieuwsgierig met Sofie op onderzoek uit naar alle verschillende onderdelen van de wervelkolom. Het is werkelijk een wonderlijk systeem. De flexibiliteit, hoe alle verschillende wervels in elkaar steken, de verbondenheid, de samenwerking tussen alle delen. Iedere keer wanneer ik naar haar kijk word ik weer verrast en ontdek ik iets nieuws. En alles wat ik ooit heb moeten leren valt langzaam op haar plek. De ruimte ligt vol met alle boeken en naslagwerken.  Alles heeft een functie en is essentieel. 

Al deze kennis en ervaring deel ik graag met jou. Dus mocht je kennis willen maken met Sofie, dat kan!