Trailrun on the beach!

' Niet bang voor flink een potje zwoegen? Baan jezelf dan een weg over de zanderige hellingen van Hollands Duin. In de beschutte bossen van dit gebied zie je eekhoorns wegschieten en hoor je spechten. In de duinen kom je sporen van konijnen en zelfs vossen tegen. Vanaf de hoge duintoppen kun je vanaf Hollands Duin prachtig ver kijken: over de bollenvelden en de dorpen - en natuurlijk op het strand en de Noordzee. Door de diversiteit en hoogtemeters is deze route van Staatsbosbeheer ideaal voor een zwaardere hardlooptraining.'

 

Aha! Wat een mooie omschrijving! Deze route in Noordwijk staat in de top 5 van mooiste trailruns van Nederland.

Vandaag was ik vroeg op pad om deze trailroute te verkennen. Het weer echt super Hollands; heel veel wind en heel veel regen! De temperatuur echter dusdanig dat het goed te doen was.  En zo blij met mijn craft  thermokleding,  afkoelen door natte kleding is gelukkig echt verleden tijd! 

 

De hardlopers in deze omgeving vallen echt op door hun enthousiasme en vriendelijkheid. Een hele arm de lucht in om je gedag te wensen. Dat vind ik heel erg leuk! Het allerleukste was het stukje op het strand dat ik eindelijk de wind achter had, mijn schoentjes uit deed. Wat een heerlijk gevoel was dat! Geblazen door de wind :-).

 

Dit wil ik vaker doen! Zin om een keer mee te gaan? Stuur me een berichtje :-).