Passie voor voetbal!

Passie voor voetbal

Heel eerlijk, ik ben dol op een partijtje voetbal. De passie, het vuur, de strijd en het fysieke aspect zorgen ervoor dat ik graag mee doe. Wat voetbal met mensen kan doen vind ik minder leuk. Hoe mensen zich kunnen identificeren met het spelletje en de teams vind ik soms best wel eng. Zowel in het groot als in het klein.

De laatste wedstrijd die ik speelde heeft een diepe indruk bij me achtergelaten. Ik ben een passievol mens en als ik ergens voor ga, dan sta ik ervoor. Dus ja, ik kan wat fel zijn in het heetst van de strijd. Ik ben niet bang voor een confrontatie. Er werd echter een vrouw boos op mij en ik werd ineens het punt van haar aandacht. Ze projecteerde haar boosheid op mij. Het spel leek voor haar minder belangrijk. Ik werd bang voor haar en besloot om uit het veld te gaan en me te laten wisselen. En dat op een vrije, gezellige vrijdagavond!

Gisteravond was het weer zover en mocht ik weer een wedstrijdje voetballen. Ik wil heel graag, zit vol energie en tegelijkertijd voel me wel wat gespannen. De grote vraag is; hoe kan ik fijn spelen en me niet laten afleiden door persoonlijke projectie. Niet alleen van de ander maar zeker ook van mezelf. Deze keer stond ik bij een leuke, felle, enthousiaste vrouw. We hebben flink met elkaar 'gevochten' op een mooie, sportieve manier. Zo kan het dus ook!

De conclusie is dat ik het spelletje gaaf vind om te doen. Mijn uitdaging is om de juiste positie te kiezen. Focus te houden op wat ik belangrijk vind. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0