Helemaal in mijn nopjes!

Helemaal in mijn nopjes!

Je stem laten horen! Je mag gehoord worden! Je bent belangrijk! En bovenal; je bent het waard! Ja, ja! Bijna 40 jaar lang heb ik me laten leiden door mijn belemmeringen. Vooral geen aandacht vragen was het meest veilig en geaccepteerd. Zolang je niet boven het maaiveld uitsteekt word je ook niet afgemaaid. Maar maakte het mij gelukkig? Nee! Zeker niet. Wat vond ik het eng om mijn stem te laten horen, om te gaan staan voor wie ik ben. Op een gegeven moment was er geen weg meer terug. Mijn ziel wil alleen maar juichen. Mijn ogen alleen maar stralen. Mijn grootste angst blijkt mijn grootste geluk te zijn. Ja, ik wil die lieve, prachtige vogel zijn die haar tak opeist en haar lied deelt met de wereld. Voor de rijkdom van een levend vocaal kanaal te zijn voor het licht dat van binnenuit naar boven komt. Volledig uiten en koesteren in het geluid van mijn eigen stem die weerklinkt. Jaaaa! 

 

Donderdagavond 15 juni was ik bij het ladiesevent van MKB Montferland. Zo gaaf om te zien hoe de dames zichzelf laten zien. Lucinda Douglas neemt het podium in haar bezit en gaat staan voor wat ze waard is. Je waarde bepaal je dus voor een groot gedeelte zelf. Wanneer je jezelf minderwaardig vindt kan een ander je dan op je werkelijke waarde kunnen schatten? En hoe perfect moet het zijn voordat je jezelf en wat je kunt laat zien. Pas nu kan ik de 'beoordeling' voelen van mijn yoga examen een aantal jaren geleden. Wat zij toen zagen in mij, wauw! Ik had niet zo'n beeld van mezelf. 

 

Zulke ervaringen zijn nodig om op een dag te beslissen  dat het afgelopen is met het kleine gedoe. Jezelf kleiner maken dan je in werkelijkheid bent. Wij zijn allemaal goddelijke creaties, geboren om er te zijn, te stralen en onze waarde te delen. Dat hoeft niet breed uit geëtaleerd te worden, het mag er gewoon in alle schoonheid zijn. 

 

Dan maakt het nog uit of je je eigen verhaal vertelt, dat van een ander of wat je denkt dat de ander graag wil horen. Werkelijk je ware stem laten horen met alles wat er is, is een kunst. Ontwapening is een gift, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Doordat je het licht in jezelf ontsteekt inspireer je anderen omdat ook te doen. 

 

Donderdagavond ervaarde ik hoe graag ik dat podium wil betreden. Hoe graag ik mijn energie wil laten stromen,  mijn stem wil laten horen. Ik ben nergens meer bang voor. Ik kan niet meer falen. Ik ben in mijn nopjes, heel toepasselijk met het jurkje :-). Ik ben er meer dan klaar voor! Hoe is dat bij jou?

 

Bedankt MKB Montferland, Karolien Hupkes, Lucinda Douglas, Dies Goorman en al die mooie vrouwen! Liefs Judith