Het eeuwige leven!

Op een bepaalde manier geloof ik dat ik het eeuwige leven heb. Zoveel van wat ik hoor en zie is niet op mij van toepassing. De laatste tijd komt echter meer in beeld dat ik ouder word. De osteopaat benadrukte het nog maar eens deze week. Zucht, ik vind dat dus echt niet leuk om te horen. 'Judith, je moet er rekening mee houden dat je ouder wordt.' Jaaa, ik hoor je! 

Dit voorjaar en deze zomer gaf mijn onderrug signalen die niet waren te missen. Natuurlijk is er stress door de coronamaatregelen, natuurlijk reageert mijn lichaam op het nieuw ontdekte suppen. Even schudden en weer doorgaan! Euuuh, nee dus. Ik denk dat ik alles kan en dat alles mogelijk is. Ik ben ook niet zo snel bereid om te toe te geven dat iets niet kan. Want ik ben een 'Reuling' en wij kunnen alles! Sterk en karakter tonen, daar zijn we goed in. Saillant detail is wel dat ze veelal niet erg oud geworden zijn die stoere mensen van Reuling. Mijn vader werd maar 54 jaar oud. Ik denk daar best vaak over na. Want stel dat ik mijn vader achterna ga, dan heb ik nog 7 jaar te leven. En wat ga ik dan allemaal doen?

Zeker niet oud zitten zijn ;-)

Maar dat is ook niet de boodschap van de osteopaat. Wanneer ik zijn praktijk verlaat zijn de laatste woorden die ik hoor, 'lekker bewegen jij!'. Nog bewuster bewegen dus. Rekening houden met de mogelijkheden en onmogelijkheden van het lichaam. Het is belangrijk om zo breed mogelijk te bewegen, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk.

Breed georiënteerd. Veelzijdig. Afwisselend. Altijd de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid, tussen inspanning en ontspanning. Nog meer en nog beter voelen wat goed is voor jou. En dat vind ik een heeeele leuke boodschap, die hoor en verkondig ik graag :-)