· 

HSP olé

HSP olé! Als je hooggevoelig bent, voel je echt álles! Het leven komt vaak veel intenser binnen, alsof er geen filter is. Dit geldt voor alle positieve ervaringen, maar ook de negatieve ervaringen zijn intenser. Beide kunnen in ieder geval erg overweldigend zijn. Het is heel belangrijk om te weten wanneer je overprikkeld raakt of te veel negativiteit opzuigt van anderen. Je bent eigenlijk net een spons, die alles in de omgeving opneemt. Hoe sneller je dit doorhebt en hier iets mee doet, hoe beter je de balans kan vinden hierin.  

Een zestal tips voor de perfecte balans:

 

1. Me-time inplannen

Heel belangrijk! Doen! Blok in je agenda ruimte voor jou! Ga doen waar je heel blij van wordt, daar krijg je weer inspiratie en energie van. Dit is niet egoïstisch maar bittere noodzaak. Enne...geef jezelf de tijd en de ruimte om te ontdekken waar jij energie van krijgt. 

 

2. Afschermen

Jezelf afschermen kan een goede manier zijn om jezelf te beschermen. Zo blijf je fijn in je eigen veilige bubbel, zonder dat je alle negatieve emoties van andere overneemt. Een onzichtbaar schild hoef je niet altijd in te zetten, zeker niet op momenten waar je met lieve en positieve mensen bent. Maar als je in een situatie bent waarin je je niet op je gemak voelt, kan je wel een schild visualiseren.

Dit doe je door eerst een paar keer rustig adem te halen, om tot jezelf te komen. Vervolgens beeld je je een mooi schild in met bijvoorbeeld wit of roze licht. Hiermee omring je je compleet en je laat het zelfs nog even buiten je lichaam treden. Klinkt misschien een beetje gek, maar deze methode kan heel veel goeds doen voor hooggevoelige mensen. Visualisatie is enorm krachtig. Door deze bescherming blijf je bij je energieke, vrolijke zelf. Het blokkeert negatieve emoties of energieën en tegelijkertijd sta je wel nog open voor gezonde en liefdevolle emoties van anderen.

 

3. Stel grenzen

Grenzen stellen wanneer dat nodig is, helpt je als gevoelig persoon enorm. Durf nee te zeggen. Durf aan te geven waar je behoefte aan hebt. Durf voor jezelf te kiezen!  

 

4. Spoel de emoties van je af

Heb je last van emoties van jezelf of anderen? Of hangt er zo’m onbestemd gevoel in je systeem? Een douche nemen waarbij je bewust alles laat wegspoelen door het doucheputje kan hierbij helpen.

 

5. Hup de natuur in!

Jezelf laven in de natuur is een pure ontlader. Neem een wandeling van minimaal 30 minuten door het bos en je bent weer heerlijk opgeruimd van geest.

 

6. Bach Bloesem

Vooral als HSPer ben je erg gevoelig voor de subtiele en positieve werking van Bach Bloesem Remedies. Dit zijn eenvoudige en natuurlijke genezingsmethodes, gemaakt van bloesem van bomen, struiken, wilde bloemen en planten. Deze remedies helpen je emoties en gemoedsstemmingen in evenwicht te brengen en de balans in jezelf te herstellen. Hier vind je meer informatie over een mix op maat.