· 

Detox!

Eyeopener; ik eet al 20 dagen geen brood en ik leef nog steeds :-)

Ik dacht dus echt dat het brood broodnodig was voor mij, maar dat blijkt niet zo te zijn. De laatste dagen voordat ik begon aan de detoxkuur heb ik van iedere broodmaaltijd een klein feestje gemaakt. Nu na 20 dagen met heel veel plantaardige producten verlang ik wel naar brood en naar ongeveer alles wat niet op mijn lijstje staat :-)

Ik geniet ook heel erg van alles wat ik wel mag eten en ben verwonderd over hoeveel lekkere gerechten er nog steeds mogelijk zijn. In grote  lijnen volg ik voor mijn detoxkuur het boek, 'in 28 dagen van giftbelt naar tempel.'

Een maand lang mijn voedingspatroon opruimen om daarna meer en beter te weten wat bij mij past en wat voor mij werkt. Heel bewust voelen hoe het eten landt in mijn lichaam. Hoe mijn lichaam reageert op bepaalde voedingstoffen. En eet ik uit gewoonte (brood!) of lukt het mij om uit het patroon te stappen?

En ontgiften dus, het lichaam helpen alle afvalstoffen los te laten en weer fris en fruitig aan het voorjaar te beginnen. Hierin word ik met massages liefdevol ondersteund door Mitzi Pattynama van Lotus Ayurveda

Het was heel spannend om te beginnen, ik ben toch een soort van bang om zonder het vertrouwde eten te zijn. En dan maar gewoon in het diepe springen en het gaan doen! Het grappige is dat het me allemaal heel erg mee viel. Het is zo leuk om veel te koken, om voor te bereiden. Dankbaar ben ik voor mijn gezin dat me de ruimte heeft gegeven en nog steeds geeft om alleen met mijn eigen eten bezig te zijn. Het is ook leuk om gerechten te maken die volledig passen in de detoxkuur en toch nog lekker eten zijn voor mijn lieve familie. De kuur voelt als een soort van ontdekkingsreis door mijn voedingsgewoontes. Alles wordt even op z'n kop gezet en door elkaar gerammeld, om van daaruit te komen tot het ultieme voedingspatroon. Tenminste dat hoop ik.

Mocht het nog niet lukken dan ben ik nog heel erg nieuwsgierig naar het ultieme voedingsadvies vanuit de chineese geneeskunst. We hebben een leven lang toch? :-)