· 

Op de boot

Donderdag 6 mei stapte ik aan boord bij Anton Peters. De zeilende coach! Zeilen is dynamisch en uitdagend. Weg van het vaste land, in het ruime sop kom je snel los van de dagelijkse hectiek en is er meer en gemakkelijker ruimte voor reflectie. De combinatie van coaching en zeilen, geeft letterlijk vaart. Soms heb je de wind in de zeilen en soms bevind je je ineens in de luwte. Zeilen geeft inzicht in vaste denk- en gedragspatronen. Je leert regie houden in voortdurend wisselende omstandigheden aan boord. Met prachtige metaforen kun je direct aan de slag bij terugkeer aan wal.

Bijvoorbeeld de kunst van het laveren. Recht op je doel af gaan lukt niet in iedere omstandigheid. Tegen de wind in naar Blokzijl varen door een vaart betekende in dit geval opkruisen. Zigzaggend tegen de wind in.  Ja, en dan moet je regelmatig overstag gaan, het over een andere boeg gooien, het een draai geven. Reuze spannend en heerlijk symbolisch.

Bij Anton ben je in veilige en goede handen, met veel zeilervaring koerst hij je zo de prachtige in- en externe landschappen door! Wil je dit ook een keer ervaren? Kijk op www.zeilenmetanton.nl