· 

Mediteren of zoiets

Gelukkig!

 

Gelukkig is het allemaal niet zo spannend meer. Er zijn tegenwoordig al zoveel mensen die niet meer schrikken van het woord mediteren en die het ook gewoon doen. Het beste advies voor alles ongeveer in je leven; mediteren!

 

Er zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken die de voordelen van mediteren beschrijven. Het beste werkt eigenlijk je eigen gevoel. Het gaat allemaal over bewustzijn, luisteren naar je lichaam en erbij blijven met je aandacht. Waar we heel veel mee bezig zijn in ons leven is wegrennen. Soms letterlijk. Maar vooral wegvliegen met je aandacht. Terwijl alles wat je nodig hebt en alle antwoorden die je graag wilt krijgen heel dichtbij huis zijn.

 

Bij het woord mediteren kunnen allerlei associaties komen waarmee ook de weerstand opkomt. Noem het dan gewoon anders. What's in a name?

 

Het geeft alleen al zoveel rust om eens de tijd te nemen om naar je eigen ademhaling te luisteren. Je lichaam ademt de hele dag maar door, en wanneer ben jij je daar überhaupt bewust van. Voel je eigenlijk wel hoe je je echt voelt? Waar je grenzen liggen?

 

Heel vaak moet er eerst iets gebeuren voordat we gaan luisteren naar onszelf. En dan zeggen we, dat moet ik veel vaker doen. En dan doen we het niet. Terwijl we weten wat goed voor ons is doen we het heel vaak niet.

 

We leven in een wereld die ons verleidt tot ongezond gedrag. Je hebt een flinke dosis motivatie en gezonde discipline nodig om steeds opnieuw voor jezelf te kiezen.  You can do this!